עשבי תיבול: כל מה שרציתם לדעת!

איך בוחרים עשבי תיבול? האם אפשר להקפיא עשבים מסוג זה? איך כדאי לשמר את העשבים כדי שלא ירקבו? וכיצד מתבלים אורז?

עשבי תיבול הם טעם החיים והם מוסיפים צבע, ריח והמון טעם לכל תבשיל, מרק, סלט או מאכל! לכן חשוב לקבל יותר מידע על הדרך להשתמש ולבחור עשבים.

אז מה צריך לדעת על עשבי תיבול? כל העובדות, הרעיונות והטיפים שיקנו לכם מושג ירוק!

מי שאוהב להשתמש בעשבי תיבול, או רוצה להתחיל להכיר את העשבים הנפלאים והקסומים האלה מחירם זול אך הערך שלכם יקר – חשוש שידע יותר על העשבים.

עשבי תיבול

כיצד בוחרים עשבי תיבול

מי שמשתמש בעשבים מסוג זה באופן קבוע יודע שלא תמיד עשבי התיבול טריים והם לא תמיד מפיקים את הטעם והריח הנכונים שלהם מצפים. לשם כך יש לשים לב כי אתם בוחרים עשבי תיבול רעננים וכאלה שנראים ירוקים וטריים.

נסו כאשר אתם נמצאים בסופר לבחור דווקא את עשבי התיבול שנמצאים מאחור במדף: מה שיבטיח את רעננותם ולא את עשבי התיבול הראשונים שבוודאי מונחים על המדף כבר כמה ימים או כמה שעות טובות.

אם אתם בוחרים את העשבים מהשוק, שימו לב לצרור העשבים שאתם מקבלים וודאו כי הוא ירוק ולא מכיל סימנים שחורים או עייפות.

עשבי תיבול

אחסון ושמירה על עשבי תיבול

כדי לשמור על עשבי התיבול שרכשתם וכדי שהם לא יהפכו לזר נבול של עשבים, מומלץ תמיד לייבש את העשבים על גבי נייר עיתון או נייר סופג ולאחר מכן לאחסן אותם במקרר או במקפיא כאשר הם עטופים בנייר או במגבת.

חשוב לשים לב כי העשבים לא רטובים או לחים בזמן האחסון – מה שיהפוך אותם לרקובים.

עוד ניתן לבצע הקפאה של עשבי התיבול, וזאת כדי למנוע השחרה של העלים. שימו לב כי העשבים שלכם נותרים ירוקים: מה שמצביע על כך שהם מכילים את הבטא קרוטן הכה חיוני לבריאות.

שמרו על הגשה מהירה וטריות

ישנם עשבי תיבול שמועד ההגשה שלהם קריטי להנאה מהוויטמינים אשר יש בהם ומהטעם והריח שהם מפיקים. עשבים אלה הם בזיליקום, נענע ושמיר שחשוב להשתמש בהם ביום היומיים הראשונים מרגע הקנייה.

אם יש לכם יותר מידי עשבים שנשארתם עמם לאחר הבישול והשימוש, תמיד ניתן להיות יצירתיים וליצור באמצעות תערובת של בזיליקום, אגוזים ושמן זית ממרח פסטו טעים ומושלם לאחסון של זמן רב במקרר, גבינת שום, שמנת ושמיר שתשתמש אתכם לכמה ימים טובים, ומים עם נענע שיחזיקו מעמד יום או יומיים. בכך תוכלו לנצל את העשבים במלואם.

שילוב עשבי תיבול במאכלים שונים

עשבי תיבול הם דרך נפלאה לתבל מגוון מאכלים ותבשילים ביניהם: מרק, מפרום, קציצות, פשטידות, סלטים, ושאר מאכלים.

אחת הדרכים להוציא את המקסימום מעשבי התיבול היא באמצעות תיבול אורז, כאשר אורז לבן הופך למגוון צבעוני וטעים יותר באמצעות עשבי תיבול.

על מנת ליהנות מאורז טעים וריחני, יש לסנן היטב את האורז ולייבש אותו למשך שעה. לאחר מכן יש לטגן בסיר בצל גדול עד הזהבה, להוסיף לבצל שתי כוסות אורז לבן, לקצוץ במקביל מלא עשבי תיבול ביניהם: בזיליקום, נענע, שמיר, סלרי, כוסברה פטרוזיליה ועוד, ואת העשבים להוסיף לסיר.

לאחר מכן יש לערבב היטב את האורז והעשבים ולתבל גם בכורכום, מלח ומעט פלפל שחור. כעת שהכל מוכן כל מה שיש לעשות הוא להוסיף כוס מים רותחים לערבב ולהותיר את האורז על אש נמוכה לעשרים דקות.

התוצאה שתתקבל היא תיבול אורז ירוק מלא מלא תבלינים, עשבים טעם וריחות שאי אפשר לעמוד בפניהם!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות