8 תבלינים בריאים שכדאי לשמור במטבח

תבלינים, עשבי תיבול וצמחי מרפא ידועים עוד בשלביה הראשונים של האנושות, כמקור לבריאות והיוו חלק מהותי במיוחד ברפואה העממית. אלה מזונות מן הצומח בעלי ערכים תזונתיים רבים כגון ויטמינים ומינרלים החיוניים לגופנו עמם רקחו תרופות וסייעו לרפא מחלות (מה שהיום אנו מכירים כתרופות סבתא). אמנם בהווה רוב האנשים משתמשים בתבלינים בכדי להעניק למאכלים טעם ייחודי ומעניין אך לתבלינים הללו קיימות סגולות רבות שיכולות לסייע ולחזק את בריאותנו.

אורגנו

עלי האורגנו עשויים לעזור להפגת כאבי בטן, הם גם מסייעים לדלקות ומקלים על כאבים. האורגנו עשוי לסייע לטיפול במחלות החורף כמו צינון וכאבי גרון, כמו כן, מכיל אומגה 3 ואשלגן לכן נחשב לתבלין בריא במיוחד. עם האורגנו ניתן לתבל פסטות, פיצות וקציצות, מלבד זאת, אפשר לחלוט את עלי הצמח במים רותחים ולשתות.

כורכום

הכורכום הוא בין התבלינים הבריאים ביותר וזאת הודות לחומר הפעיל שבו, כורכומין. כורכום הוא תבלין אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי והוא נהדר עבור מערכת העיכול. כמו כן, התבלין מכיל נוגדי חמצון ומסייע לאיזון רמות הכולסטרול בגוף. את הכורכום אפשר להוסיף למאכלים רבים, רק יש לקחת בחשבון שהתבלין נוטה לצבוע את האוכל בצבעו הצהוב.

ג'ינג'ר

הג'ינג'ר הוא תבלין מחמם ונחשב כאנטי דלקתי, לכן יעיל מאוד עבור שפעת, צינון ושיעול. מעבר לזה, הוא מסייע לבעיות עיכול ומחזק את המערכת החיסונית. שמו העברי הוא זנגביל, אך הוא נפוץ יותר בשמו השני, ג'ינג'ר.

שום

השום נחשב כחומר אנטיביוטי טבעי, הוא מסייע לתפקוד סדיר של מערכת העיכול, עוזר לטפל במחלות וזיהומים ויראליים, מאזן את רמות הסוכר ומחזק את המערכת החיסונית. יתר על כן, הוא מסייע לטיפול במחלות החורף השונות. הוא מכיל ויטמין b1, ויטמין C ורכיבים שונים שגורמים לו להיות אחד התבלינים הבריאים ביותר במטבח שלנו. את השום מומלץ לצרוך באופן קבוע בכדי לקבל ממנו את מיטב היתרונות.

פפריקה

הפפריקה העשויה מפלפלים טחונים, נהדרת עבור הרגעת כאבי שיניים, כמו כן היא מסייעת לפעילותה התקינה של מערכת העיכול. קיימים סוגים שונים וייחודיים לפפריקה הנובעים מסוג הפלפל שנטחן לטובת הפקת התבלין.

כמון

הצמח ממנו מפיקים את הכמון גדל באזור הים התיכון ועד הודו. הסגולות המיוחסות לו הן הסדרת פעולות מעיים, הקלה על כאבי בטן וסיוע לטיפול בבעיות עיכול שונות. את הכמון ניתן לפזר בתבשילים, בקציצות ואפילו על החביתה.

אגוז מוסקט

תבלין זה, בשונה מיתר התבלינים, מסייע בייחוד לפעילויות קוגניטיביות. הוא עשוי להועיל לזיכרון ולחדד את הריכוז, כמו כן עשוי לסייע בדיכאון וחרדה וזאת הודות לכך שרכיביו מאפשרים את יצירת הדופמין במוח. אגוז המוסקט נהדר לתיבול פסטות וקינוחים שונים.

פטרוזיליה

אמנם רבים אינם מחשיבים את הפטרוזיליה כתבלין אך מדובר בתוספת מצוינת לאוכל הן מבחינת הטעם והן מבחינת הבריאות, זאת מאחר והיא מכילה ויטמין C, מגנזיום, ברזל ועוד. היא מפיגה נפיחות בטנית לכן היא נהדרת למערכת העיכול, כמו כן היא עשויה לאזן את לחץ הדם ומחזקת את מערכת החיסון.

 

התבלינים שצוינו לעיל, יכולים לתרום רבות לבריאותנו. מעבר לכך שהם מצוינים לתיבול מאכלים שונים, הם עשירים בוויטמינים ומינרלים חיוניים המיטיבים עמנו. השתדלו להחזיק במטבח הביתי את התבלינים הללו ולהשתמש בהם בכל הזדמנות.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות