כלי אפייה ואביזרים: הצ'קליסט המלא לאופה המתחיל

לא מפסיקים לצפות בתכניות האפייה וחולמים להכין קינוחים מתוקים ומפנקים בעצמכם? מתפעלים בכל פעם שחבר או קרוב משפחה מגיעים עם קינוח כזה? חוששים לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל לאפות בעצמכם? ובכן – דעו קודם כל שאתם לא לבד ושיש הרבה מאד אנשים בדיוק כמוכם שרוצים להתחיל ולהתנסות באפייה, אבל פשוט חוששים להתחיל ולנסות. בעניין הזה, חשוב לנו לומר שאין מה להפסיד, ולא קרה כלום לאף אחד שהכין קינוחים שלא יצאו ממש טעימים מלבד העובדה שמכאן רק אפשר להשתפר. לצד זאת, אם אתם רוצים לאפות גם בתור מתחילים דברים טובים וטעימים, יש כמה דברים שתוכלו לעשות על מנת להבטיח זאת כמו בחירה במתכונים פשוטים יותר, מידע שתאספו מאתרים של האופים המוכרים והמצליחים ביותר בארץ או אדם קרוב עם ניסיון באפייה שיתלווה אליכם בפעמים הראשונות. ולצד כל אלו, יש דבר אחד שהוא קריטי וחשוב ואסור לוותר והוא שימוש בכלי אפייה ואביזרים איכותיים שיעזרו לכם להוציא תחת ידכם תוצרים טובים. יש אומנם הרבה כאלה, לכן הכנו עבורכם רשימה של המוצרים שאנחנו חושבים שאסור לוותר עליהם בהתחלה.

תבניות איכותיות

מתוך כלל המוצרים שיעזרו לכם להתחיל לאפות, תבניות הן מוצר שהוא לא רק חשוב וחיוני ביותר, אלא ממש הכרחי. מן הסתם שלא ניתן להכין מאפים וקינוחים בלי תבניות איכותיות ואתם חייבים לרכוש כמה כאלה בשלבים הראשונים. שימו לב שיש כמה סוגים של תבניות וניתן למצוא תבניות עגולות, מלבניות, תבניות אינגליש קייק ועוד. כמו כן ניתן לרכוש גם במקרים מסוימים תבניות חד פעמיות שיעשו עבודה לא רעה. אנחנו ממליצים בחום בשלב הראשון לרכוש לפחות תבנית סיליקון אחת.

מערוך

אחד מהכלים הקלאסיים ביותר לעיבוד בצק וכזה שאתם חייבים אם אתם רוצים להתחיל לאפות. לא, לא כל קינוח ומאפה מצריך מערוך לצורך רידוד, אבל בהחלט ישנה נישה שלמה של מאפים וקינוחים שאכן מצריכים אותו ולכן חשוב לרכוש אחד איכותי במיוחד. תתפלאו אבל יש כמה סוגים של מערוכים, וחשוב לדעת איך לבחור את המערוך המתאים בקפידה.

כלי אפייה ואביזרים: הצ'קליסט המלא לאופה המתחיל

לקקן

אחד הפריטים החשובים ביותר לכל אופה מתחיל ומשהו שיקל עליכם מאד. כשאתם מכינים מסות לעוגות או לקינוחים מסוגים אחרים ורוצים להעביר את הבלילות לתבנית, בעזרת הלקקן תוכלו לעשות זאת מבלי שאריות שיישארו בקערה. היתרון הוא שמדובר על אביזר בסיסי ביותר ולכן המחיר שלו לא גבוה במיוחד, אז לא להתפשר על זה.

שקיות זילוף

שקיות זילוף זה אביזר בסיסי ביותר שצריך כל מי שרוצה ליצור דברים יפים על קינוחים ולשקט אותם בקרמים או ממרחים מסוגים שונים. ניתן לרכוש שקיות זילוף רב פעמיות וכן לרכוש פיות בצורות שונות ואם מדובר על פעם ראשונה שלכם ואתם לא בטוחים שתמשיכו עם התחביב, אפשר גם לקנות שקיות זילוף חד פעמיות.

מטרפה

עוד אביזר בסיסי למדי שחייב להיות לכם, מפני שפעולת טריפת הביצים היא פעולה בסיסית ושגורה בעולם האפייה, גם כשמדובר על מתכונים בסיסיים. גם כאן לא מדובר על אביזר יקר מדי ואם תגלו שמדובר על משהו שאתם אוהבים, אפשר להשתדרג בהמשך עם מיקסר או מעבד מזון מסוג אחר.

משקל

לפעמים זה אביזר למתקדמים יותר, אבל בהחלט משהו שיתאים גם למתחילים שכן רוצים לאתגר את עצמם ולהכין מתכונים מורכבים יותר בהם חייבים לשים כמות מדויקת של רכיבים.

לסיכום

נגענו כאן באביזרים החשובים והמרכזיים וכמובן שיש עוד הרבה כאלו ששווה להכיר. עם זאת רצוי בהחלט להתחיל עם הדברים הללו וללכת בשלב הראשון על מתכונים בסיסיים יותר. בהצלחה!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות