המדריך השלם לבשר: אחסון, בישול והגשה בצורה נכונה

מאז ומתמיד הבשר הוא חלק משמעותי בתזונה שלנו בני האדם, ואין ספק כי מעבר ליתרונות התזונתיים שלו וההשפעה החיובית שלו על בניית הגוף, מדובר בחומר גלם פשוט טעים וכזה שאפשר להכין בכל מיני צורות שונות ומעניינות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שעל מנת שבשר שאנו מכינים בכל סיטואציה שהיא, צריך להיות בשר איכותי קודם כל וזה משהו שצריך להקפיד עליו ברגע הרכישה, וכן יש לטפל בו בצורה נכונה מהרגע שהוא נמצא אצלנו. אם אתם לא יודעים בדיוק איך לעשות את זה, אנו רוצים לחלוק אתכם מדריך מקוצר אך מפורט עם מידע חשוב על אופן אחסון הבשר, הדרכים המומלצות להכין סוגים שלו וכן אפשרויות ההגשה שלו. בתאבון!

מתחילים בבשר איכותי

לפני שניגש אל לב העניינים, חשוב לנו לחדד את החשיבות של קניית בשר איכותי שהיא קודם קריטית לבריאות שלנו, ושנית תאפשר לנו ממנות טעימות וטריות יותר. אם אתם לא יודעים איפה אפשר למצוא נתחים וסוגי בשר איכותיים בסביבת המגורים שלכם, תוכלו למצוא באתר https://www.gorme.co.il/ מספר נקודות שיווק בהם תוכלו למצוא את המוצרים המעולים של "מעדני גורמה" ובהחלט מומלץ לנסות את הדברים הנפלאים שהקצבייה הזו מציעה.

אחסון

ראשית חשוב לדבר על אחסון הבשר שתרכשו. אם קניתם בשר טרי, ההמלצה היא להכין אותו באופן מיידי, כאשר במרבית המקרים ניתן לשים אותו במקרר ליום או יומיים לפני שמכינים אותו. יחד עם זאת מומלץ להכין אותו דווקא בסמוך לרכישה וכך הוא יהיה טרי וטעים יותר. אתם יכולים בהחלט להקפיא אותו בנוסף ולהשתמש בו בהמשך, וכמובן שניתן גם לקנות בשר קפוא ולשמור אותו לתקופה די ארוכה. עם זאת חשוב מאד לזכור שברגע שהפשרתם אותו, כדאי להשתמש בכולו מפני שאסור בתכלית האיסור להפשיר בשר ולהקפיא אותו שוב (בניגוד לירקות או לחם למשל) שכן מדובר במקור לחיידקים מסוכנים. את הבשר הקפוא חשוב לשמור באריזה הרמטית בלבד וכדאי לשים אותו מהרגע הראשון בקופסא אטומה במקפיא.

המדריך השלם לבשר: אחסון, בישול והגשה בצורה נכונה

הכנה

ההכנה שלה בשר משתנה בהתאם למתכון, ומה שצריך לזכור זה שכאשר אתם רוצים להכין סוג מסוים של בשר, חשוב להתאים את הסוג שתרכשו.

  • צלייה על הגריל: אופציה נהדרת לנתחים מסוגים שונים כמו אנטריקוט, פילה וסינטה. שימו לב שכל נתח דורש זמן צלייה אחר והגודל שלו בהחלט משחק תפקיד. יש לנו גם עוד כמה טיפים למנגל מושלם שיכולים לעזור לכם להוציא את המנות הכי טובות שאפשר.
  • בישול ארוך: מתאים לתבשילי קדרה וצלי שמכינים בתנור. אפשר לשאול את הקצב על נתחים שמתאימים לסוג הבישול הזה כמו שפונדרה או אסאדו.
  • עישון: אחת השיטות הכי פופולריות בשנים האחרונות שכמובן מצריכה מעשנה איכותית. כדאי לעבוד עם נתחים גדולים ומתאימים בלבד וחשוב להכיר את התהליך לעומק לפני שעושים זאת לבד.
  • בשר טחון: הפתרון המושלם למאכלים מהירים, קל להכנה וברוב המתכונים מכינים אותו על ידי הקפצה קלה על המחבת למספר דקות.

הגשה

לבסוף חשוב לומר כמה מילים על הגשה נכונה. שימו לב שכל סוג הכנה יצריך הגשה אחרת ויש להקפיד על כך. סטייק טוב יש להגיש על צלחת לצד תוספת טעימה ותבשיל קדרה מומלץ להגיש בצלחת עמוקה לצד תוספת של קטניות. לגבי חימום, בהחלט ניתן לשמור בשר שהוכן ולחמם במיקרו או בתנור אחר כך, רק חשוב לזכור שהטעם בהחלט לא יהיה אותו דבר ולכן אם אתם מארחים, עדיף להגיש את המנות הטריות לפני שהתקררו ועברו חימום נוסף.

הקפידו על הדברים הללו ותוכלו להכין מנות בשר משובחות וטעימות. בתאבון!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות